lunes, 13 de enero de 2014

"Detallets d'història" Els grans magatzems de l'època victoriana.

Hola a tots, en el Detallet d'història d'avui us parlaré sobre els grans magatzems que existien ja en aquella època. 

Els grans magatzems de l'època victoriana



En el segle XIX la gent normalment comprava en botigues locals com les merceries o camiseries. Els que eren menys pròspers se servien de mercaders ambulants i fires, però cap a finals de segle la cosa havia canviat. Van començar a aparèixer grans magatzems com Harrods i Selfbridge a Londres i a altres grans ciutats on captaven clients mitjançant grans campanyes de publicitat, preus fixes, gèneres empaquetats i productes de marca.

La cadena més gran a Gran Bretanya va ser Lipton, que tenia botigues repartides per moltes ciutats. On la necessitat de comprar va augmentar més i més. Els principals magatzems posaven anuncis als diaris i repartien les seves compres en camionetes, amb els seus corresponents logotips, per fer publicitat. 


Els magatzems comptaven amb diferents seccions on hi havia un gerent i encarregats de les compres per a cada secció. Normalment els empleats vivien als mateixos magatzems o en edificis propers. Treballaven 12 hores i tenien una sèrie de normes que si no les complien els podien baixar el salari, com arribar tard o no fer una venda.

Els grans magatzems eren un lloc d'escapament per a les dones que no podien anar pràcticament a ningun lloc, on hi podien adquirir des de vestits complets a teles per fer-se’ls elles mateixes. Per a les dones també es va crear uns catàlegs il·lustrats on veien els modelets que es portaven a cada temporada, encara que els que més es venien eren els que es portaven dins de casa.

Els grans magatzems contaven amb uns elegants mostradors am làmines de vidre on s’acumulaven els productes. Cada secció tenia com uns tubs que arribaven a la caixa central. Des d'aquests hi feien entrar els diners en una mena de càpsula les quals se’ls retornava amb la factura i el canvi, així s'evitaven les pèrdues o els robatoris. També estaven il·luminats per la tarda així es podia ampliar l'horari d'obertura.

Com veieu els grans magatzems no només eren per comprar sinó també en alguns casos una manera de viure.
Espero que us hagi agradat i ens veiem en el següent Detallet d'història.

Salutacions!! ^^



No hay comentarios:

Publicar un comentario